dissabte, 2 de febrer del 2019

RESULTATS QÜESTIONARI ESCOLA DE MARES I PARES

Benvolgudes famílies,


Primerament volem agrair a totes les famílies que vàreu contestar el formluari sobre el projecte Escola de mares i pares.

A continuació us n'oferim els resultats, els quals tindrem en compte per dissenyar la programació de xerrades de l'edició d'enguany, que compartirem amb vosaltres tan aviat com estigui tancada.

RESULTATS 42 enquestes respostes:

PREGUNTA 1:


El 95,2% de les persones que han respost el formulari els sembla interessant.

PREGUNTA 2:


Com era d’esperar no hi ha un dia en concret que destaqui més que els altres pel què fa a la disponibilitat de les famílies per assistir a les xerrades. Tot i així, els que tenen un percentatge més alt de vots són dimarts (42,9%) i dijous (40,5%).

PREGUNTA 3:


En aquest cas sí que s’observa una clara preferència per les 16:30h (38,1%), seguit de les 17:00h (35,7%) i, en últim terme, les 18:00h (26,2%). 

PREGUNTA 4:


Els 3 temes proposats des de l’AMPA i direcció del centre han rebut una molt bona acceptació amb un 78,6% de vots per les xerrades sobre límits i internet segur, i un 69% sobre la de primers auxilis. 

PREGUNTA 5: Altres temes que els agradaria que es tractessin en aquesta o en properes edicions: 

ALTRES TEMES A TRACTAR A L’ESCOLA DE MARES I PARES
NÚM.
PERSONES QUE HO PROPOSEN
Alimentació saludable
4
Bulling (com afrontar-lo com a pare/eines de detecció)
3
Educació emocional
3
Educar sense cridar.
2
Importància de dormir bé (com gestionar els malsons)
2
Educar en la igualtat de gènere
2
Jocs (no electrònics, per crear vincles familiars)
2
Educació en valors: respecte, humilitat, etc.
2
L'adolescència, com afrontar-la, com acompanyar, oportunitat per canviar les relacions
2
Gestió de la diversitat.
1
Educació viva
1
Criança respectuosa
1
Pedagogies alternatives
1
Mindfulness
1

Educar els hàbits i donar autonomia
1
Com motivar al teu fill
1
TOTAL
29

Els temes que més inquietud desperten a les mares i pares que han respost al formulari i que voldrien que també incorporéssim a l’escola de mares i pares en són molts, però en destaquen l’alimentació saludable, el bulling i l’educació emocional.

   
CONCLUSIONS:
  • De 234 famílies que formen part de l’escola, un total de 42 (el 18%) han respost al formulari. I gairebé la pràctica totalitat té interès en el projecte d’escola de mares i pares.
  • Com era d’esperar no hi ha un dia en concret en el que hi hagi una major disponibilitat respecte dels altres. Sí que sembla que els dimarts i dijous tenen una mica més d’acceptació, però no és un aspecte a tenir en compte. L’opció de dissabte al matí queda descartada.
  • Pel què fa a l’horari sí que hi ha tres opcions que predominen per sobre la resta: les 16:30h, les 17:00h o les 18:00h.
  • Els temes que s’han proposat per part de l’AMPA i l’escola els semblen interessants, als que sumen l’alimentació saludable, el bulling i l’educació emocional, com a temes més proposats.